Acneea si veninul de albine

Acneea este o boala dermatologica cronica ce afecteaza foarte multi tineri si adulti, fiind determinata de o serie complexa de factori.

Cercetatorii au incercat sa demonstreze rolul veninului de albine in tratarea acestei afectiuni stanjenitoare, care ne poate afecta emotional si nu numai, atat ca tanar cat si ca adult.

Pentru aceasta au fost facute experimente prin care s-au folosit comparativ creme cu un continut de venin de albina (variabil) si creme ce au la baza altfel de substante active. Acestea au fost aplicate subiectilor timp de doua saptamani.

Rezultatele au fost incurajatoare in sensul ca, prin folosirea cremelor ce au la baza venin de albina s-a reusit o reducere cu aproximativ 60% a organismelor de la nivelul pielii si o regenerare a acesteia corespunzatoare, in timp ce folosirea altor creme a realizat o reducere a microorganismelor de doar 5%.

Aceste studii fac ca veninul de albina sa fie un candidat perfect pentru lupta impotriva acneei iar cremele pe baza de venin de albina sa fie din ce in ce mai utilizate, rezultatele fiind pe masura.