Beneficiile mierii de albine dupa Dr. Oz

Beneficiile mierii de albine sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Pana si celebrul Dr. Oz, in cadrul unei emisiuni, a explicat care sunt principalele beneficii ale consumului de miere de albine.

Acest lucru demonstreaza inca o data ca mierea de albine incepe sa fie din ce in ce mai apreciata si folosita pentru beneficiile sale asupra organismului uman, nu doar ca substanta nutritiva.

Va prezentam si noi beneficiile mierii de albine dupa celebrul Dr. Oz :

  • Mierea ca produs energizant – cercetarile au aratat ca glucoza din mierea de albine impreuna cu toate zaharurile naturale pe care aceasta le contine ofera energie organismului uman si ii maresc rezistenta. Din acest motiv el recomanda mierea de albine in locul zaharului rafinat.
  • Mierea ca produs ce relaxeaza si ajuta la un somn linistit – indulcitorii din mierea de albine ajuta la cresterea treptata a nivelului insulinei si permit substantei responsabile de calitatea somnului sa ajunga mai repede la creier.
  • Trateaza alergiile de sezon – Dr. Oz recomanda consumul unei cantitati mici de miere de albine cu doua luni inainte de primavara deoarece in mierea de albine se gasesc toate tipurile de polen din zona si astfel cantitatile mici de polen ajuta organismul sa se obisnuiasca cu alergenul si sa nu mai reactioneze agresiv.
  • Vindeca ranile si micile julituri – Aplicarea mierii de albine pe julituri si rani mici impiedica bacteriile sa ajunga la rana si are efecte antibacteriene puternice. In acelasi timp cantitatile reduse de propolis din miere au efect cicatrizant.
  • Revitalizeaza si hidrateaza pielea – Datorita compozitiei sale complexe, mierea de albine are efect hidratant si revitalizant pentru piele. In acelasi timp, in combinatie cu alte produse naturale se obtin diverse efecte benefice pentru piele. Exemplu:
  1. mierea in amestec cu sare de mare sau tarate de ovaz are efect exfoliant,
  2. mierea de albine in amestec cu ulei de masline devine un balsam de par excelent
  3. mierea in amestec cu lapte, argila verde sau roz si doua picaturi de ulei esential de lavanda devine o masca hidratanta excelenta pentru ten.
  • Mierea in vindecarea ulcerului – Cercetarile recente arata ca mierea stopeaza evolutia bacteriei Heliobacter pylori, responsabila cu declansarea celor mai multe cazuri de gastrita.

Acestea sunt doar cateva din beneficiile aduse de mierea de albine, si care celebrul Dr. Oz a incercat sa le prezinte in emisiunea sa.

Consumul de miere de albine vine sa suplineasca o parte din nevoile organismului uman si previne unele boli.