Gripa si produsele apicole

Afectiunile gripale cu care ne confruntam in fiecare toamna si primavara pot fi ameliorate si cu ajutorul produselor apicole.

Acestea ajuta organismul sa se refaca, si intervin in revigorarea acestuia.

  • Ceara de albine este folosita la inhalatii in timpul starilor gripale dupa cum urmeaza: Pe aragaz se pune o tabla curata ce se incinge bine. Pe ea se pune o bobita de ceara de marimea unui bob de grau. Aceasta va elibera un pic de fum ce se va inhala atat pe gura cat si pe nas (se fac cinci astfel de inspiratii)
  • Tinctura de propolis 30 %: Se pun cate doua picaturi la baza limbii, de doua ori pe zi
  • Gargara: Intr-o cana cu ceai de galbenele sau musetel se pun 30 picaturi de tinctura de propolis 30 %. Cu acest lichid se face gargara de trei ori pe zi.
  • Pentru rinite (nas infundat) se procedeaza astfel: Avem nevoie de cate un varf de cutit de galbenele, coada soricelului si rostopasca. O lingurita de astfel de amestec de plante se opareste cu 100 ml apa fierbinte peste care se adauga trei picaturi de tinctura de propolis. Cand se raceste un pic (sa fie suportabil) se pune picatura cu picatura foarte incet(cate o pipeta intreaga) in fiecare nara.

Tot in acesta perioada se poate consuma miere de albine si polen pentru a revigora organismul.

Aceste utilizari ale produselor apicole va vor fi de real folos in lupta cu gripa.