Atat laptele cat si mierea de albine sunt doua produse indispensabile in dezvoltarea armonioasa a organismului uman.
Fiind un aliment perfect pentru copii, laptele contine albumină, hidraţi de carbon, grăsimi, fier, calciu, fosfor, potasiu, clor, sulf, magneziu, calorii şi foarte multe vitamine.
Despre mierea de albine, desi nu se cunosc inca toate efectele sale benefice, putem spune ca este un complex nutritiv exceptional pentru organism.
Din combinatia acestor doua alimente cu proprietati exceptionale nu poate sa rezulte decat o bautura cu multiple beneficii pentru organismul uman.
In functie de gustul fiecaruia, mierea de albine se adauga in laptele fiert si racit (inca caldut, dar cu temperatura sub 45 grade). Ideal ar fi ca mierea de albine sa se amestece cu laptele crud (proaspat muls), insa acest lucru presupune o atenta supraveghere a sursei de unde luam laptele pentru ca daca animalul de la care provine este bolnav, atunci unii agenti patogeni se pot transfera in lapte.
In timp, acest amestec de miere de albine cu lapte s-a dovedit util in intarirea sistemului imunitar, prevenirea imbatranirii, constipatie, probleme digestive, probleme respiratorii.
Laptele cu miere de albine se bea in special dimineata, organismul fiind fortificat si revitalizat.
In functie de gustul fiecaruia, alaturi de lapte si miere mai pot sa intre in compozitie si alte elemente cum ar fi un galbenus de ou, cateva felii de lamaie fara coaja, un pic de zahar vanilat, cateva cubulete de ananas.
Acest amestec fortifiant va va ajuta cu siguranta sa va mentineti tonusul ridicat pe parcursul intregii zile.