Laptisorul de matca si pierderile de memorie datorate varstei

De mult timp se stie ca laptisorul de matca are numeroase intrebuintari in industria farmaceutica, in special datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antioxidative, antihipercolesterolemice și antihiperglicemice.

Mai mult chiar, medicina naturista din Europa si Asia recomanda folosirea acestui produs apicol exceptional in prevenirea imbatranirii si amelioarea functiilor metabolice ale organismului uman.

Pentru a demonstra actiunea benefica a laptisorului de matca asupra imbunatatirii memoriei persoanelor de varsta a treia, s-au facut o serie de studii ce au urmarit evolutia memoriei cobailor in varsta, tratati pe termen lung cu laptisor de matca.

Aceste studii au demonstrat ca fata de grupul martor, cobaii ce au primit timp de doua luni laptisor de matca, si-au imbunatatit substantial memoria si au prezentat o activitate cerebrala mult imbunatatita.

Urmatorul pas este ca cercetarile sa se extinda si la oameni, iar datele stiintifice sa fie implementate in sistemul medical.

Aceste studii ne dau speranta ca folosirea laptisorului de matca in prevenirea pierderilor de memorie datorate varstei ar putea inlocui substantele chimice folosite in mod curent, substante chimice ce afecteaza organismul uman si pot provoca alte neplaceri.

Din pacate acest produs apicol in stare naturala este destul de greu de procurat si pastrat, formele farmaceutice disponibile nepastrand toate proprietatile.