Laptisorul de matca si sindromul premenstrual

In fiecare luna reprezentantele sexului frumos au menstruatie. O parte trec peste aceasta perioada destul de usor insa, unele femei se confrunta cu probleme deosebite, resimtind aceasta perioada de cateva zile destul de serios. Este ceea ce medicii numesc sindrom premenstrual, una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional ce apar in perioada ciclului menstrual.

O parte din femei, pentru a trece mai usor peste aceasta perioada recurg la tot felul de tratamente, multe din ele cu efecte negative pe termen lung.

Un grup de cercetatori de la Universitatea de Stiinte Medicale din Teheran a studiat in anul 2012 efectul laptisorului de matca asupra sindromului premenstrual.

La studiu au participat un numar de 110 paciente cu sindrom premenstrual. Acestea au fost repartizate randomizat in doua grupuri. Studiul a fost realizat pe parcursul a doua luni (doua cicluri menstruale). Primul grup a fost tratat cu laptisor de matca (cate o capsula de laptisor de matca in fiecare zi incepand din prima zi de ciclu menstrual) iar celalalt grup a primit capsule placebo.

Rezultatele au fost semnificativ diferite pentru cele doua grupuri, in sensul ca, grupul tratat cu laptisor de matca a avut simptome de sindrom premenstrual mult reduse.

Acest studiu da sperante femeilor care in fiecare luna se confrunta cu aceste simptome neplacute ale sindromului premenstrual, si ofera in acelasi timp o alternativa la medicamentele utilizate in aceste situatii.