Miere cu ghimbir

Despre proprietatile mierii de albine am tot vorbit, insa in combinatie cu diferite plante aceasta poate face minuni.

Acum va vom prezenta una din cele mai reusite amestecuri utilizate mai ales in zona asiatica (India si China) – Mierea de albine cu ghimbir, ce are un gust deosebit (iute si in acelasi timp dulce) si o aroma imbietoare.

Ghimbirul este un codiment puternic cu multiple intrebuintari in sanatatea umana, folosit foarte frecvent in medicina naturista chineza si in retetele traditionale indiene, in special pentru cresterea imunitatii, tratarea racelilor si gripelor, energizarea organismului, retete de slabire, tratamentul artritei reumatoide, etc. In ultimul timp insa, cercetatorii au descoperit ca ghimbirul are si numeroase proprietati ce ajuta la tratarea diferitelor tipuri de cancer.

rizom de ghimbir
rizom de ghimbir

Partea ce se consuma este rizomul, care contine o multitudine de vitamine (retinol, B3, B5, A, C, E, etc) si minerale ( fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu, zinc).

Daca combinam insa aceste proprietati mult apreciate ale ghimbirului cu actiunea binefacatoare a mierii de albine obtinem mierea de albine cu ghimbir.

Mierea de albine cu ghimbir se obtine prin raderea a doua radacini de 4-5 cm de ghimbir proaspat, peste care se adauga aproximativ 500 grame de miere de buna calitate.

Acest amestec se pastreaza in frigider si se consuma cate o lingura de trei ori pe zi (adultii), o lingurita de doua ori pe zi copii peste 7 ani si o lingurita pe zi copii sub 7 ani.

Amestecul de miere cu ghimbir, un adevarat antibiotic natural,  are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului uman, printre care amintim: adjuvant in tratarea cancerului, intareste imunitatea organismului, previne si trateaza raceala, gripa, durerile in gat, combatea slabiciunea fizica si sexuala, imbunatateste circulatia periferica la diabetici, combate migrenele, depresia, tulburarile de memorie, are actiune antiinfectioasa si antiinflamatoare, etc.

Mierea de albine cu ghimbir poate fi usor preparata in casa si fiecare se poate bucura de beneficiile acestei combinatii sanatoase. In plus aroma si gustul deosebit cu siguranta il veti tine minte multa vreme.