miere de albine cu nuci

miere de albine cu nuci

proprietati miere de albine cu nuca

Dupa cum bine stim miezul de nuca contine o serie de uleiuri volatile si substante cu efecte benefice asupra organismului uman. Una din aceste substante este si iodul care intervine in multe din procesele metabolice de la nivelul organismului. Insa iodul din miezul de nuca se oxideaza foarte usor. Atunci intervine mierea de albine care datorita proprietatilor sale higroscopice extrage iodul din nuca si alimenteaza glanda Tiroida cu iod. De aici iodul ajunge in sange unde omoara germenii patrunsi in corp prin intermediul mucoasei nasului, gatului sau tubului digestiv.
Alte substante continute in miezul de nuca sunt fosfor, sulf, fier, cupru, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, precum si vitaminele C, B1, B2, B5, si caroten.
Combinand proprietatile energetice ale mierii de albine cu substantele active continute in nuci se obtine un produs placut, cu proprietati terapeutice deosebite.

mod de preparare miere de albine cu nuci

*Intr-un borcan se adauga miez de nuci simple sau prajite (aproximativ jumatate din volumul borcanului) peste care se adauga miere de albine pana se umple.
Produsul astfel obtinut se pastreaza la frigider sau in camara si se consuma in scop terapeutic (cate o lingurita pe stomacul gol). Se mai poate utiliza si la crema unor prajituri sau la umplerea clatitelor.
*pateu – se da miezul de nuca prin masina de tocat dupa care se amesteca cu miere de albine pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se poate consuma cu paine sub forma de sandwick-uri sau cu lingurita pe stomacul gol.
Si nu uitati, consumul de produse apicole de calitate va aduce sanatatea organismului dumneavoastra.