miere de mana de brad

miere de mana
Va oferim miere de mana de rasinoase la pretul de 23 lei/kg. Oferta este valabila pentru Suceava si Radauti. Telefon 0732808396.

Desi i se spune miere de mana de brad sau miere de padure, acest sortiment de miere de albine este cules de catre albine de pe speciile de rasinoase ce cresc in zona montana (respectiv brad si molid).
In tara noastra sunt foarte putine zone in care specia brad creste pur, asa ca o miere de mana culeasa exclusiv de pe specia brad este practic exclusa.
Mierea de brad are un gust mai putin dulce, cu o aroma asemanatoare maltului, culoare inchisa (uneori pana la negru), si un continut de apa mai scazut decat in cazul altor sortimente de miere de albine.
Compozitia mierii de mana este urmatoarea:
– 37% fructoza
– 32 % glucoza
– 11% dizaharide
– 3 % melezitoza
– 9% maltoza
– diferite enzime si compusi complecsi deosebit de importanti.
Datorita zonei din care provine, (zona de padure, cu o poluare foarte scazuta), si datorita proprietatilor padurilor de rasinoase (care produc fitoncide cu proprietati curative deosebite), consideram ca acest tip de miere de albine este net superior celorlalte sortimente.
Mierea de mana are proprietati antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind in ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni bacteriene, dermatologice, degenerative, inflamatorii, si ale sistemului imunitar.
Deci, consumul de miere de mana de brad ar trebui incurajat deoarece contribuie la mentinerea unei stari de sanatate corespunzatoare in randul populatiei, fiind un remediu naturist la indemana oricarei persoane.