Polenul de conifere cu miere de albine

Primavara este anotimpul in care natura se trezeste iar majoritatea florilor infloresc. Ceea ce nu stim este si faptul ca in acest anotimp se culege polenul de conifere, unul din cele mai bune tipuri de polen (terapeutic vorbind).

Polenul de conifere se culege la familiile de albine ce se afla in zona montana, zona in care coniferele sunt preponderente.

Acesta se combina cu miere de albine si rezulta un produs apicol cu importante valente curative.

De preferat polenul de  conifere se amesteca cu miere de albine atunci cand este cules pentru a pastra toate proprietatile sale. Prin uscarea polenului multe din substantele sale volatile se pierd iar valoarea curativa scade. Mierea de albine pastreaza intacte proprietatile polenului si dizolva chiar invelisul de protectie al acestuia, organismul uman putand beneficia de acesta.

Se pot face diverse tipuri de amestecuri dupa efectul dorit:

– prin amestecul unei linguri cu varf de polen cu un kg de miere se obtine astfel un energizant excelent. Acesta se consuma timp de doua luni de zile cate doua lingurite de trei ori pe zi, inainte cu 30 minute de masa.

– un amestec 1:1 de polen cu miere de albine determina obtinerea unui leac bun pentru afectiuni renale, leicoza, emfizem pulmonar, lipom, anemie, afectiuni ale tractului digestiv, adenom de prostata, etc. Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, dupa masa (la circa o ora dupa masa). Preferabil este ca la fiecare administrare sa se consume si cate 100 ml ceai de sovarf.

Ceaiul de sovarf se obtine prin amestecul unei cani de apa cu o lingura de sovarf ce se aduce la punctul de fierbere, dupa care se lasa la infuzat in termos 12 ore.