In urma cu aproximativ 20 de ani unele studii afirmau ca produsele apicole pot vindeca alcoolismul.
Ca sa confirme aceste articole, cercetatorii au facut recent studii pe grupuri de alcoolici din Iran, folosind numai polen, dar si combinatii de diverse produse apicole.
Astfel voluntarii au fost impartiti in cinci grupuri si tratati diferit:
– primul grup a primit o combinatie de laptisor de matca, miere si diferite tipuri de polen
– alte doua grupuri au primit polen si miere
-un alt grup a primit polen colectat de albine din zone montane inalte
– ultimul grup a primit polen colectat de albine din zone joase de livezi si paduri aproape de nivelul marii.
Rezultatele au fost diferite:
– grupul de persoane ce a primit polen provenit din zonele inalte a prezentat o imbunatatire a starii de sanatate si o combatere a efectelor alcoolismului mai pronuntata decat in cazul persoanelor ce au consumat polen provenit din zonele mai joase altitudinal.
– grupul ce a consumat o mixtura de laptisor de matca cu cromozom N, polen si miere de albine a avut o evolutie pozitiva mult mai crescuta dar pe o perioada scurta de timp, persoanele avand un nivel energetic crescut si o mai buna claritate mentala.
Aceste rezultate vin sa ne confirme ceea ce s-a scris in urma cu cateva decenii, si anume ca, un consum adecvat de polen si produse apicole de catre persoanele ce sufera de alcoolism vin sa combata aceasta boala si sa determine o reechilibrare a organismului persoanelor alcoolice.