produsele apicole in afectiunile renale

Afectiunile renale beneficiaza si ele de efectele benefice ale produselor apicole. Astfel mierea de albine, in special cea poliflora si de mana, stimuleaza diureza, intervine in aportul caloric al bolnavilor cu insuficienta renala cronica, etc.
Propolisul, datorita efectelor sale antimicrobiene si antiinflamatoare, intervine eficient in inflamatiile si infectiile urinare de tot felul.
Cateva retete care s-au dovedit eficiente in timp:
* pentru infectii urinare – propolis capsule(100mg) timp de 10 zile (de trei ori pe zi), apoi inca 20 de zile cate doua capsule de trei ori pe zi, si o singura capsula de trei ori pe zi inca 330 zile.
* pentru calculi renali, si de vezica urinara, cistita – 100 g miere si un pahar de suc de lamaie (amestec) de doua ori pe zi, impreuna cu eliminarea condimentelor, a zaharului, tutunului, carnii, alcoolului.
* pielonefrite cronice – cate 30 picaturi de tinctura de propolis 30% in 100 ml apa, de patru ori pe zi, acompaniat de regim specific pacientilor cu afectiuni renale. Dupa o perioada, daca nu apare intoleranta, se administreaza 40 picaturi de trei ori pe zi, cu o ora inainte de mese. Tratamentul se administreaza timp de 30 zile.