produsele apicole in tratamentul afectiunilor hepatice si biliare

In ultima perioada, datorita proprietatilor exceptionale, produsele apicole sunt cercetate si folosite in prevenirea si tartamentul diferitelor boli.
Propolisul, datorita capacitatilor sale deosebite, este un adevarat protector al ficatului impotriva actiunii nefaste a unor medicamente, intervine in tratamentul hepatitei virale, iar ultimele studii demonstreaza rolul propolisului, prin actiunea lui antiinflamatoare, in vindecarea unor boli destul de grave cum sunt: hepatitele cirozele, steanoza, colecistite, colangite etc.
In general mierea, polenul, pastura si propolisul au o capacitate ridicata de detoxifiere la nivelul ficatului, consumul preventiv asigurand o functionare buna a acestuia.
De exemplu, consumul de miere cu polen in cura de 3-4 saptamani, cu pauze de 2-3 saptamani, este eficient in vindecarea tuturor bolilor hepatice.
Veninul de albine intervine intervine in tratamentul hepatitei B cronice si cirozei hepatice, diminuand simptomele si ameliorand functia hepatica a pacientilor.

Tratament hepatopatii cronice cu produse apicole

– in hepatite apilarnil, cate 2 drajeuri pe zi timp de 2-3 luni
– tratament boli hepatice cu actiune antihepatotoxic – polen si extract de frunze de Carduus nutans sau marianum in proportie de 1:1

hepatita cronica si convalescenta post hepatita

– cate 10 g de polen de trei ori pe zi (timp de 90-180 zile) sau un amestec de miere, polen, pastura, laptisor de matca si extract de propolis (care 20 g de trei ori pe zi timp de 75 zile)

Important este ca aceste produse apicole sa fie folosite preventiv, protejand astfel ficatul de actiunea toxica a diferitelor alimente si medicamente.