Propolisul din India si proprietatile sale anticancerigene

Propolisul din diferitele parti ale lumii difera din punct de vedere a calitatilor sale medicinale, in special datorita speciei de arbore sau planta de pe care albina culege respectivul propolis.
Recent cercetatorii indieni au facut un studiu din care sa demonstreze proprietatile deosebite ale propolisului din India contra diferitelor tipuri de cancer.
Acest studiu a urmarit efectul extractului de propolis de diferite concentratii contra a patru tipuri de cancer uman: cancerul de san, cancerul de colon, cancerul de piele si melanomul de prostata.
In toate cazurile (concentratii diferite de extract de propolis) s-a constatat o reducere semnificativa a zonei afectate de cancer, ceea ce da sperante medicinei moderne.
Aceste tratamente ce utilizeaza substante naturale, utilizate corespunzator, pot avea efecte deosebite asupra diferitelor boli umane, avand in acelasi timp si avantajul toxicitatii reduse asupra oranismului.
Speram ca medicina moderna sa apeleze si sa studieze din ce in ce mai mult tratamentele apropiate de natura, pentru binele organismului uman.