Propolisul si febra Dengue

Febra Dengue este o infectie cauzata de un virus transmis de tantari. Aceasta infectie poate fi provocata de patru tipuri de virusi si produce efecte destul de grave asupra organismului uman, inclusiv deces.

In prezent febra Dengue a fost descoperita in peste 110 tari iar la nivel global este in expansiune, fiind favorizata de dezvoltarea si extinderea zonelor cu tantari.

Avand in vedere aceasta extindere ampla, un grup de firme au finantat un studiu menit sa demonstreze rolul propolisului in vindecarea febrei Dengue, fapt sustinut de un grup de persoane ce au fost tratati tot cu ajutorul propolisului acum cativa ani.

Studiul a fost facut in colaborare cu un spital din Indonezia, tara in care incidenta febrei Dengue este destul de ridicata anual.

Propolisul fiind o substanta cu puternice efecte antibacteriene si antivirotice, poate face fata cu brio diversilor  virusi, pentru care medicina inca nu are solutii.

Studiul a fost facut pe persoane ce nu prezentau probleme cu rinichii si inima si nici nu erau alergici la propolis.

Prin administrarea unei cantitati de 300 mg extract de propolis, numarul trombocitelor a crescut (in cazul acestei boli numarul lor scade foarte mult) iar febra a scazut simtitor, intr-un interval de doua pana la patru zile.

Putem spune astfel ca medicina naturii inca ofera solutii viabile pentru diferite boli pentru care medicina clasica nu ofera solutii.