Puietul de albina, ca posibila sursa de hrana

Multi din apicultori inlatura puietul de trantor, ca o masura pentru prevenirea dezvoltarii varoa.

In Mexic, Tailanda si Australia, puietul de trantor este considerat o delicatesa mult apreciata de localnici.

Si la noi, Apilarnilul, un produs apicol obtinut din larvele de trantori are cautare pentru cunoscatori (in special pentru apicultori), datorita calitatilor sale deosebite.

Recent cercetatorii, au inceput sa acorde o mai mare atentie calitatilor nutritive exceptionale ale puietului de albina, in contextul cresterii accelerate a populatiei globului.

Puietul de albina a fost comparat chiar cu carnea, datorita cantitatii mari de proteina si a calitatii acestuia. In plus, spatiul necesar pentru obtinerea acestuia este mult mai mic comparativ cu spatiul necesar producerii carnii.

Pentru cei ce sunt obisnuiti cu o astfel de hrana, nu este o noutate consumarea puietului de albina uscat sau fiert, sau adaugarea acestuia in compozitia supelor sau diferitelor delicatese.

Principalul obstacol in promovarea acestui tip de produs este educatia culinara, care se poate face destul de greu, nu imposibil.