Veninul de albine ar putea trata leucemia limfoblastica

Se stie de ceva timp ca veninul de albine are capacitatea de produce atrofierea celulelor canceroase in diferite tipuri de cancer.

Recent cercetatorii au vrut sa afle daca veninul de albine poate induce acelasi tip de comportament si in cazul leucemiei limfoblastice, folosit in stare pura sau in combinatie cu alte substante cu proprietati asemanatoare.

Studiile au vrut sa afle capacitatea citotoxica a veninului de albine in stare pura si in combinatie cu un complex de paladiu.

Rezultatele au fost unele incurajatoare in sensul ca veninul de albine singur a determinat o modificare morfologica si o incetare a proliferarii celulelor de tip MOLT 4 (cele pentru care se incerca incetatea proliferarii), ambele efecte depinzand de doza administrata si de timpul cat a fost administrat.

Aceste rezultate dovedesc inca o data proprietatile antiproliferative ale veninului de albina si demonstreaza ca poate fi folosit cu succes, singur sau in combinatie cu alte substante, impotriva leucemiei limfoblastice.