Veninul de albine in tratamentul HIV (SIDA)

Imediat dupa ce a fost prezentat primul caz de insanatosire in cazul HIV (SIDA), cercetatorii americani au prezentat un alt succes in lupta cu aceasta boala necrutatoare – elaborarea unor nanoparticole incarcate cu o toxina continuta de veninul de albine care este capabila sa distruga bariera de protectie a virusului HIV.
Aceasta toxina, metilin, existenta in veninul produs de albine, este capabila sa penetreze bariera de rezistenta a virusului HIV si in acest fel sa duca la distrugerea acestuia.
Primul efect ar putea fi elaborarea unui gel care ar proteja persoanele din zonele unde prezenta HIV este ridicata, in timpul actului sexual.
Elementul care inca nu a fost descoperit este metoda prin care aceasta toxina sa actioneze asupra virusului, fara a afecta si celulele sanatoase. In prezent se lucreaza la elaborarea metodei astfel incat utilizarea toxinei sa nu afecteze celelalte celule umane, metoda fiind pe punctul de a fi definitivata.
Aceste nanoparticole au si alte utilizari medicale printre care lupta impotriva hepatitei B si C.
Toate aceste cercetari ne demonstreaza inca o data ca natura, prin elementele sale simple ne protejeaza de tot ce este rau. Trebuie doar sa invatam sa o pretuim si sa o utilizam, nu sa o distrugem.