Veninul de albine in tratarea sclerozei laterale amiotrofice

Din cele mai vechi timpuri mierea, polenul , propolisul si veninul de albine sunt folosite ca remenii naturiste in tratarea unei game largi de boli, de la bolile reumatismale pana la cele ale pielii.

Apiterapia, folosita chiar de vechii egipteni, foloseau laptisorul de matca si veninul de albine pentru tratarea artritei reumatoide, sclerozei multiple, zonei zoster, etc, obtinand chiar o reducere a inflamatiei in cazul persoanelor cu alergie la venin.

Astazi, terapia cu venin  de albine este din ce in ce mai folosita, dupa rezultatele stiintifice uimitoare obtinute. Chiar daca senzatia de intepatura, urmata de durere, este una neplacuta, tot mai multi oameni prefera acest tip de terapie.

Scleroza laterala amiotrofa sau boala „Lou Gehrig” este o boala progresiva neoro-degenerativa care afecteaza celulele nervoase ale creierului si ale maduvei spinarii.

Cercetarile au aratat ca veninul de albine ar putea calma procesele neuro-inflamatorii ce se produc in cazul bolnavilor de scleroza laterala amiotrofa, si ar putea chiar stopa deprecierea celulelor nervoase.