Ulcerul produs de Helicobacter pylori si produsele apicole

Ulcerul este una din cele mai intalnite afectiuni.

Cauzele aparitiei sunt multiple insa, cea mai frecventa cauza o constituie  bacteria Helicobacter pylori.  Această bacterie se transmite prin salivă, apă infectată, mâini murdare, si se localizeaza in mucusul gastric unde se multiplica.  Acestea se prind de peretii gastrici si produc mici leziuni care cu timpul se maresc determinand aparitia ulcerului.infectie cu H. pylori

Sunt numerosi factori care favorizeaza dezvoltarea acestor bacterii printre care cei mai activi sunt fumatul, alcoolul si dieta dezechilibrata (in special sucurile acidulate).

In acelasi timp sunt si factori ce impiedica dezvoltarea acestei bacterii si astfel peretele afectat se poate reface. Printre acestia se numara si produsele apicole, in special mierea si propolisul. Si alte alimente favorizeaza inhibarea acestei bacterii: probioticele, uleiurile vegetale, fructele (in special afinele), unele uleiuri esentiale, anumite plante medicinale, etc.

In acest sens au fost facute in ultima perioada numeroase studii care au demostrat ca includerea mierii de albine si a propolisului in dieta zilnica determina o reducere a populatiilor bacteriei Helicobacter pylori, si astfel da organismului posibilitatea sa isi refaca mucoasa gastrica.

Combinand folosirea produselor apicole in alimentatie, cu celelalte alimente ce favorizeaza inhibarea dezvoltarii acestei bacterii, putem reduce populatiile de Helicobacter pylori pana la valori in care acestea sunt inofensive pentru mucoasa gastrica.

In acest fel organismul va lupta singur si va reface mucoasa gastrica, iar organismul uman nu va mai fi nevoit sa elimine efectele adverse ale medicamentelor folosite pentru eradicarea acestei bacterii.

In plus, dupa folosirea medicamentelor, reinfestarea organismului se poate produce oricand si astfel o luam de la capat.

In concluzie, va sugeram sa urmati o alimentatie variata, naturala, care sa includa si produsele apicole, si care sa creasca imunitatea organismului, oferind acestuia posibilitatea sa lupte singur cu majoritatea bolilor moderne, cauzate in special de o alimentatie necorespunzatoare.

Nu trebuie sa ajungeti in situatia sa suferiti de ulcer ci trebuie sa preveniti aparitia acestuia.

In acest mod si ulcerul va deveni o boala din ce in ce mai rara.