bauturi cu miere de albine si menta

Va voi prezenta cateva retete cu ajutorul carora puteti realiza niste bauturi tonice atat pentru adulti cat si pentru copii.
Binenteles, aceste bauturi vor avea ca principale ingrediente mierea de albine naturala (fapt ce presupune un aport energetic crescut) si menta (cu ajutorul careia bautura va fi mai „racoroasa”).

Bautura pentru adulti cu miere de albine, vin si menta

Pentru realizarea acestui tip de bautura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 1 litru de vin natural (nu vin „botezat”)
– 350 grame miere poliflora naturala
– o lingura de menta tocata fin si uscata (poate fi din pliculetele pentru ceai)
– un pliculet de zahar vanilat
Prepararea se realizeaza in felul urmator:
– se incalzeste vinul la temperatura de aproximativ 40-45 grade peste care se adauga mierea, zaharul vanilat si mierea de albine.
– se pastreaza aceasta temperatura timp de aproximativ 30 minute, si se amesteca bine continutul, timp in care menta va ceda in vin proprietatile sale, iar mierea de albine se va topii fara sa se altereze (peste 45 grade isi pierde din proprietati)
– se lasa bautura la racit, dupa care se strecoara si se pastreaza la rece in sticle.
Bautura se consuma rece si mai ales cu masura.

Limonada cu miere de albine si menta

Acest tip de bautura se prepara foarte usor si este un izvor de energie pentru copii in zilele toride de vara.
Ingrediente necesare:
– 2 litri apa de izvor (in lipsa puteti folosi apa plata sau minerala)
– miere de albine (in special miere de albine florala pentru ca este mai dulce – binenteles naturala)
– 2 pana la 5 lamai
– un pumn de frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
– se pune apa intr-un vas si se fierbe
– se storc lamaile si se adauga sucul peste apa(se pot pune doua pana la cinci lamai dupa gust)
– frunzele de menta proaspata se maruntesc fin si se adauga si ele
– dupa ce apa se raceste si ajunge la 40-45 grade se adauga mierea si se amesteca energic pana cand mierea se topeste (se pune miere naturala pana cand limonada ajunge la gustul dorit)
– se lasa sa se raceasca.
Bautura se consuma rece, ornata cu felii de lamaie si menta tocata, impreuna cu cuburi de gheata.

Acest tip de bautura poate folosii si alt tip de fructe – nectarine, portocale, visine, capsuni, fructe de padure, etc.
Fructele proaspete se maruntesc in blender si se adauga in locul sucului de lamaie sau impreuna cu acesta. Modul de preparare este identic.

Speram ca acest tip de bauturi va vor racori si energiza in zilele toride de vara.