Va prezint astazi reteta de socata in care in loc de zahar puteti folosi mierea de albine. In acest fel socata dumneavoastra va avea un gust deosebit si va fi si foarte energizanta si tonica.
Pentru acesta reteta simpla de socata cu miere de albine aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 15 flori de soc proaspete (nu scuturate sau tinute in recipiente mult timp)
– 1 kg miere naturala
– 5 litri de apa curata de izvor (sau apa plata)
– 5 grame drojdie
– cateva lamai (2-4 lamai)
Prepararea acestei socate cu miere de albine se face foarte simplu.
Florile de soc, dupa ce sunt spalate in apa rece (nu foarte mult ca sa nu se scuture), se pun intr-un bidon de 5,5 – 6 litri. Mierea se amesteca separat cu apa, pana se dizolva mierea, dupa care se toarna peste florile de soc.
Se adauga apoi lamaile taiate felii si drojdia.
Vasul se acopera cu un tifon sau un capac si se lasa doua zile la soare (nu lasati mai mult pentru ca fermenteaza prea tare). Se trage socata in sticle si se pastreaza la rece.
Aceasta bautura o sa va incante cu siguranta familia, avand efect energizant si tonic.