Prin continutul sau bogat in vitamine, substante minerale, antibacteriene, enzime, mierea de albine are o actiune benefica asupra pielii si a intregului organism uman.
Masajul cu miere de albine nu este ceva nou, fiind prezent in culturile asiatice din cele mai vechi timpuri. In timp, actiunea binefacatoare a masajului cu miere de albine a fost studiata de catre diversi specialisti, aceasta tehnica fiind folosita in ameliorarea diferitelor afectiuni.
Indicatii terapeutice
Cele mai cunoscute sfere in care este indicat masajul cu miere de albine sunt :
– imbunatatirea tonusului muscular
– curatarea pielii
– eliminarea celulitei
– imbunatatirea circulatiei sanguine
– atenuarea efectelor reumatismului
– scoaterea toxinelor din piele si inlocuirea acestora cu substante active din miere
– stimularea drenajul limfatic
– intarirea sistemului imunitar
– oboseala fizica si psihica
Tehnica masaj cu miere
Pentru a putea realiza un masaj eficient mierea de albine se amesteca cu cateva picaturi de ulei esential (de lamaie, portocale, eucalipt, ienupar, mandarin). Cand se folosesc mai multe uleiuri esentiale acestea se amesteca intre ele dupa care se amesteca cu mierea.
Masajul cu miere nu este un masaj dureros (asa cum sustin unii terapeuti), ci din contra este un masaj relaxant, tonifiant, revigorant, in urma caruia pielea elimina toxinele si devine catifelata, elastica, neteda,cu o stalucire aparte, iar celulita dispare.
Sedintele de masaj dureaza intre 30 si 60 minute si incep prin masarea anumitelor zone ce contin centrii nervosi pentru principalele organe vitale, apoi se trece la masarea coloanei vertebrale, dupa care masajul cuprinde tot corpul (inclusiv picioarele).
In tot acest timp, deoarece mierea absoarbe toxinele din piele si din tesuturile mai profunde, ea isi schimba culoarea, apiterapeutul avand unele indicatii asupra bolilor de care sufera pacientul.
La finalul masajului se face dus si se aplica pe piele o crema hidratanta.
Sedintele de masaj cu miere de albine se programeaza o zi da si una nu, pentru efecte vizibile fiind necesare un numar de minim 15 sedinte.
Ca masajul cu miere sa aiba efectele scontate, masajul trebuie realizat de catre persoane specializate in acest domeniu (fiecare avand propriile secrete in tehnica aplicata), iar produsele folosite trebuie sa fie naturale (mierea polifloara sau de tei trebuie sa nu contina zahar, sa fie culeasa din zone curate si sa nu fie zaharisita).
Acest tip de masaj este contraindicat persoanelor ce sufera de alergie la mierea de albine si trebuie sa fie evitat si in zonele cu pilozitate excesiva (datorita discomfortului produs).
Va recomandam sa incercati acest tip de masaj pentru a oferi organismului dumneavoastra linistea de care are nevoie.