Din combinatia merelor cu mierea de albine pot iesi retete delicioase, usor de facut si la indemana tuturor.
Va voi prezenta in continuare doua astfel de retete pe care copii dumneavoastra cu siguranta le vor aprecia. In plus atat mierea de albine cat si merele sunt produse naturale ce contribuie la dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Mere coapte cu miere, suc de portocale si nuca
Avem nevoie de cateva mere frumoase coapte, 200 g de miere naturala, cateva linguri de sirop de portocale, 100 g nuca macinata, un pumn de stafide, 30 g unt natural.
– Se scoate cotorul de la mere si se taie merele in doua;
– mierea, nuca, sucul de portocale si stafidele se amesteca;
– merele se ung cu sucul format dupa care se apropie jumatatile astfel incat sa se formeze din nou forma de mar.
– In centru se pune diferenta din amestecul sus format
– merele umplute se invelesc in bucati de folie de aluminiu unse cu unt;
– se baga la cuptor pentru aproximativ 20 minute;
Acest desert are un gust deosebit si este usor de facut de catre orice gospodina.
Mere coapte cu miere si scortisoara
Avem nevoie de cateva mere frumoase, bine coapte, miere de albine si scortisoara.
Merelor li se scoate cotorul cu o unealta speciala (astfel incat marul sa isi pastreze forma).
Se aseaza merele pe o tava si se pune cate o lingura de miere in fiecare gaura lasata de cotor. Se unge si suprafata marului cu miere.
Peste mere se adauga cate o lingurita de praf de scortisoara si se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand coaja merelor incepe sa crape.
Dupa ce se scot din cuptor se indeparteaza coaja marului si se ung din nou merele cu sucul din tava in care s-au copt.
Este un desert usor si rapid de realizat ce va poate scoate din „situatii neprevazute”.
Pofta buna!