miere de albine cu aloe

miere de albine cu aloe
Aloe este o planta cunoscuta inca din antichitate pentru proprietatile sale curative.
Dintre efectele terapeutice ale aloei amintim: intarirea sistemului imunitar, accelerarea vindecarii prin stimularea regenerarii tesuturilor, tratarea gastritelor, inlaturarea oboselii, tratarea cancerului, a faringitei si laringitei, a ranilor si arsurilor, etc.
Pe scurt se poate spune despre aloe vera ca este o planta minune.
Combinatia dintre aloe vera si miere de albine face ca principiile celor doua produse sa se combine, rezultand astfel un compus cu proprietati terapeutice deosebite.

cura cu miere de albine si aloe

Acest compus se poate prepara in diverse combinatii, la care se pot adauga si alte produse naturale.
1.Miere de albine cu propolis si aloe
Se ia un kilogram de miere de albine, 20 de grame de propolis si 750 g frunze aloe vera.
Propolisul si frunzele de aloe se dau prin razatoare (de sticla sau plastic) si se pun intr-un borcan. Se adauga mierea si se baga la macerat timp de 5 zile (la rece).
Produsul obtinut se consuma cate o lingura dimineata si la pranz cu o ora inainte de masa, timp de trei saptamani. Dupa o saptamana se poate repeta cura. Acest produs se recomanda in caz de viroze respiratorii, faringo-amigdalite, gripa, reumatism, ulcer, cancer, TBC, ast bronsic.
2. Macerat din aloe, miere si vin
Se amesteca 500g frunze de aloe maruntite cu 850g miere poliflora si 1.1 litri vin rosu, dupa care se lasa la macerat la loc rece sau in frigider timp de o saptamana, timp in care se agita zilnic.
Produsul obtinut se pastreaza la frigider si se consuma timp de trei saptamani cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
Produsul este eficient in astenie nervoasa, anorexie, constipatie, afectiuni hepatice, indigestie, ulcer gastroduodenal, angina pectorala, diabet, afectiuni pulmonare, alergii, gripa, reumatism, ateroscleroza, eczeme, afectiuni renale, convalescenta, tumori.
3. Tonic din aloe cu miere de albine
Se iau 750g de frunze proaspete de aloe (mai batrane de trei ani) si se toaca marunt. Se adauga 1250g miere de albine si 500g suc de lamai, dupa care se agita bine.
Produsul se lasa la macerat 5 zile in frigider, dupa care se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa cu o ora.
Produsul obtinut este un tonic general, fiind recomandat in astenie, lipsa poftei de mancare, convalescenta. Nu se consuma de persoanele cu diabet, obezitate, intolerante alergice.
4. Cura cu miere de albine si aloe contra cancerului
Se iau trei frunze de aloe vera, se spala si se taie bucati.
Impreuna cu un kilogram de miere si trei linguri de tuica tare se introduc intr-un mixer si se amesteca pana se obtine o pasta vascoasa.
Produsul obtinut se pastreaza la frigider si se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.
Acest remediu trebuie urmat cel putin 10 zile, si se poate repeta inca de patru ori daca nu s-a obtinut rezultatul scontat (dovedit prin analize).
Remediul este recomandat in orice forma de cancer, iar pe parcursul sau pot apare abcese ale pielii, fapt ce nu trebuie sa ne ingrijoreze.

La toate aceste remedii pe baza de aloe pot apare si unele iritatii ale tubului digestiv sau colonului.
Aceste cure nu sunt indicate nici in cazul gravidelor.
Orice cura cu aloe trebuie supravegheata de un medic naturist.