otet de mere cu miere de albine

otet de mere cu miere
Otetul de mere cu miere de albine este un produs ecologic cu importante valente curative, ce intervine activ in metabolismul corpului uman si vindeca numeroase afectiuni.
Acest produs, prin reglarea PH-ului din organismul nostru, reuseste mentinerea unei stari de vitalitate ridicata a organismului fiind un izvor de sanatate.

preparare otet de mere cu miere

Este nevoie de 5 kg de mere, 500 g miere de albine ecologica si 50g drojdie.
Se storc merele prin orice mijloace (cu storcatorul de fructe sau se rad merele si se stoarce sucul).
Sucul rezultat se strecoara si se pune intr-un borcan fara capac (eventual cu un tifon in loc de capac), peste care se adauga mierea de albine si drojdia.
Se pune la fermentat, la soare (in geam), timp de trei patru saptamani, pana se oteteste.
Dupa ce fermentatia s-a incheiat, se trage in sticle de culoare inchisa (cu capac) si se tine la loc racoros.

cura si tratament cu otet de mere si miere, proprietati

Acest produs – otetul de mere cu miere de albine, are capacitatea de a reface rapid cantitatea de minerale din corp (datorita compusilor prezenti in el) si include efecte antitoxice, calmante, diuretice, antiseptice, intestinale si renale.
Datorita acestor proprietati, otetul de mere cu miere se poate folosi cu succes la ameliorarea indigestiei, intoxicatiilor, litiazei renale, cistitelor, nevrozelor, durerilor musculare, oboselii, obezitatii, hipercorticismului, hipercolesterolemie, sterilitatii.
Studiile mai recente arata ca actiunea acestui produs intervine in inlaturarea efectelor stresului cotidian si chiar in tratarea cancerului.
In acelasi timp otetul de mere cu miere de albine este folosit cu succes si in curele de slabire si cele de dezintoxicare, tinute in special primavara.
Produsul se administreaza in doze de 1-2 linguri pe zi, diluate in 100 ml de apa sau ceai de plante, dimineata, timp de 1-2 luni. Cura se poate repeta dupa o pauza de cel putin doua luni.
Acest tip de tratament nu se administreaza persoanelor ce sufera de aciditate gastrica, gastrita hiperacida, litiaza renala urica, febra musculara, guta, ulcer gastro-duodenal, hipotensiune arteriala, hipertiroidie si insuficienta corticosuprarenala.
In acelasi timp, curele de slabire cu acest tip de produs trebuie tinute sub supravegherea unui specialist nutritionist.

Si nu uitati, pentru producerea acestui produs utilizati doar mere produse in conditii naturale (fara tratamente chimice) si miere de albine ecologica.