Mierea in tratamentul bolilor ficatului in tarile arabe

Tarile arabe folosesc de secole efectele benefice ale produselor apicole in tratarea diferitelor boli. Mierea este folosita de arabi ca tratament alternativ pentru boile gastroenterologice, si in special in cele ce afecteaza ficatul.
Recent, medicii din cadrul sectiilor de gastroenterologie din aceste tari au realizat unele studii despre folosirea produselor apicole, si in special a mierii de albine, in traterea bolilor de ficat.
Astfel din chestionarele propuse s-a aflat ca aproximativ 50 % din pacientii bolnavi de ficat folosesc mierea de albine ca tratament alternativ iar mai bine de doua treimi cred cu tarie ca acest tratament alternativ are numeroase efecte benefice pentru bolnavii de ficat.
Pe de alta parte se stie ca eficienta unui tratament alternativ depinde foarte mult de starea psihica si increderea pe care pacientul o are in acesta. Unii terapeuti traditionali considera chiar ca tratarea unei boli cu ajutorul tratamentelor alternative depinde in proportie de 50% de starea psihica si increderea pacientului in tratamentul urmat.
Aceste studii dovedesc credibilitatea de care se bucura tratamentul alternativ cu produse apicole in randul arabilor si explica si rata mare de vindecare a bolilor de ficat.
Si noi romanii trebuie sa incepem sa avem din ce in ce mai multa incredere in aceste tratamente alternative daca vrem ca efectele lor sa duca la vindecarea mult asteptata.
In plus o boala poate fi mult mai usor prevenita decat tratata, iar utilizarea produselor apicole previm majoritatea bolilor organismului.