suc de ceapa cu miere

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg ceapa rosie si 300 grame miere de albine din zona de munte (ecologica).
Ceapa se curata, se taie bucati si se zdrobeste (dupa posibilitati), dupa care de trece printr-un tifon pentru a obtine un suc de ceapa limpede, fara pulpa.
Se toarna sucul de ceapa (aproximativ 600 ml) intr-o sticla curata dupa care se adauga mierea (300 grame).
Preparatul se amesteca si se pastreaza la frigider.

Administrare

Acest suc de ceapa cu miere de albine se consuma zilnic, cate 150 ml, fractionat in trei reprize de cate 50 ml, inainte sau in timpul meselor principale.
Cura poate dura o luna, dupa care se ia o saptamana pauza, si se poate repeta la nevoie.

Actiune terapeutica

Sucul de ceapa cu miere imbina proprietatile celor doua alimente fiind recomandat in special in tratarea varicelor, arterioscleroza, congestie cerebrala, probleme de circulatie, astenii etc.
Mai poate fi folosit si in tuse sau bronsita, astm.
Ca orice produs, sucul de ceapa cu miere are si unele containdicatii: diabetici, persoane cu afectiuni stomacale (ulcere), persoane cu alergie la unul din compusi.
Sucul de ceapa cu miere de albine este un remediu naturist la indemana oricui, fiind preparat cu usurinta in gospodaria fiecaruia.