tarta de mere cu miere

Pentru ca se apropie sezonul merelor de vara, va propunem o reteta usoara de tarta cu mere si miere, un desert pe care fiecare gospodina il poate face.

tarta

Ingrediente necesare:

  • 1/2 ceasca faina cernuta
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de scortitoara
  • un sfert de lingurita de nucusoara rasa
  • 100 grame unt
  • trei sferturi de ceasca de miere pentru compozitie si o jumatate de cana pentru mere
  • un ou
  • o cana cu lapte
  • 100 grame stafide
  • 3 mere verzi

Elaborare:

– Se curata merele si se taie in fasii de circa 1 cm grosime, dupa care se ung prin miere

– Se topeste untul si se bate pana devine ca o smantana

– Se adauga treptat mierea si se bate in continuare, dupa care se adauga si oul si se bate energic.

– Faina se combina cu scortisoara si se adauga in compozitie, alternativ cu laptele, pana se incorporeaza (in tot acest timp se amesteca compozitia).

– Merele se pun in tava de tarta iar amestecul se toarna cu grija peste mere, dupa care se presara stafidele

– Tarta se baga la cuptor la 170 grade, pentru circa 45 minute

– Cu o scobitoare se incearca tarta daca este coapta (cand nu se tine de scobitoare aluatul, este coapta)

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa circa zece minute sa se racoreasca

Va dorim pofta buna