tort cu miere de albine si nuca

Sunt o multime de retete de tort care folosesc in compozitie si mierea de albine, insa aceasta reteta o indragesc cel mai mult. Cred ca mierea de albine si nuca sunt ingredientele ce dau savoare acestei retete, si se potrivesc foarte bine si cu gusturile mele.
Pentru a face o astfel de surpriza celor dragi avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente pentru tortul cu miere

1. Pentru blatul de tort
– un pahar de miere
– un pumn bun de nuca macinata
– 300 grame faina
-200 grame zahar pudra
– 2 oua
– coaja rasa de lamaie
– jumatate de lingurita de bicarbonat dizolvat in zeama de lamaie
2. Pentru crema tortului
– un pahar de zahar vanilat
– 200 grame smantana
– un pahar de nuca macinata
– 150 grame de zahar pudra
3. Pentru ornat
– frisca
– fructe proaspete, ciocolata rasa sau nuca macinata

Mod de preparare a tortului

Pentru realizarea blatului se pun intr-un vas mierea de albine cu zaharul pudra si coaja rasa de lamaie, si se lasa pe foc pana dau un clocot.
Se ia de pe foc amestecul si se lasa la racit. Intre timp se bat bine ouale intr-un vas separat.
In amestecul racit se incorporeaza ouale batute, zeama de lamaie cu bicarbonatul si nuca macinata.
Peste acest amestec se adauga faina si se mesteca bine, realizand un aluat ce se da la rece pana a doua zi.
A doua zi se imparte aluatul in trei portii egale, si se coc aceste trei portii in forma de tort, separat, unse si presarate cu faina.
Crema de tort se realizeaza prin frecarea bine a smantanii cu zaharul praf si praful de vanilie. Cand acest amestec devine destul de spumos se adauga si nuca macinata.
Blaturile racite se ung cu aceasta crema, dupa care tortul se orneaza cu frisca, peste care se pun fructe proaspete, ciocolata rasa sau nuca macinata. (pentru a realiza un aspect deosebit).

Pofta buna.