Tratarea arsurilor cu miere de albine

Mierea de albine a fost folosita inca din antichitate in tratarea ranilor.

In ultima perioada insa, si comunitatea stiintifica internaltionala acorda un interes crescut mierii de albine, aceasta substanta realizata de albine din nectarul  florilor.

Astfel, din ce in ce mai multe articole apar in revistele de specialitate, si recomanda mierea de albine in diverse afectiuni, inclusiv in tratarea ranilor provocate de arsuri sau a ranilor din operatii.

Aceste recomandari vin dupa cercetari indelungate care demonstreaza proprietatile antiinflamatoare si antiinfectioase ale mierii de albine, precum si capacitatile regenerative exceptionale ale acesteia.

Cercetarile au fost efectuate atat in laborator cat si prin studii clinice, si au demonstrat ca un strat subtire de miere este mult mai eficient in tratarea anumitor tipuri de arsuri decat unele creme aplicate in prezent.

Astfel, datorita actiunii sale antiinflanatoare, antiinfectioase, regenerative, antiexudative si antioxidante, mierea de albine va putea fi folosita cu succes in tratarea ranilor si arsurilor, in functie de gravitatea acestora.