Componentele propolisului trateaza otitele

Otitele sunt produse de o serie de agenti patogeni ce afecteaza urechile, in special la copii.

Cea ma ides intalnita otita la copii este cea care afecteaza urechea medie.

Cercetarile recente au aratat ca incidenta din ce in ce mai crescuta a otitei medii la copii se datoreaza in principal poluarii, si mai exact a unor compusi din noxele automobilelor.

Acesti compusi uneori nu pot fi neutralizati de catre sistemul imunitar al copiilor, si apare astfel otita medie, o afectiune foarte des intalnita.

Pe de alta parte cercetatorii stiu deja ca o componenta activa din propolis poate neutraliza actiunea acestor compusi nocivi din noxe. Acest component activ a propolisului, prin actiunea sa antioxidativa si antiinflamatorie  reuseste practic sa neutralizeze efectul produs de noxe asupra urechii medii a omului.

Cercetatorii  nu s-au multumit cu ceea ce deja stiau, si au efectuat o serie de noi cercetari pe oameni, urmarind daca propolisul poate fi folosit cu succes in ameliorarea si tratarea otitei medii.

Rezultatele au fost unele pozitive, propolisul reusind o ameliorare semnificativa a efectelor inflamatiei urechii medii.

Aceste certetari vin sa sprijine ideea ca propolisul ar putea fi folosit cu succes in tratarea inflamatiilor urechii, fiind un produs natural ce nu afecteaza alte functii ale organismului.