Toti stim ca persoanele ce sufera de diabet nu pot consuma miere de albine.
Ultimele studii insa ne infirma ceea ce stiam de mult timp.
Astfel, un studiu efectuat de Institutul National de Diabetologie si Endocrinologie din Cairo, Egipt, a dovedit ca un consum moderat de miere de albine vine sa regleze metabolismul persoanelor ce sufera de diabet de tip 1.
Studiul a fost efectuat pe pacienti de ambele sexe cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, pacienti ce sufereau de diabet de tip 1 si HbA1C < 10%. Acestia au fost impartiti in doua grupuri (randomizat), iar unui grup i s-a administrat timp de doua saptamani miere de albine in cantitate de 0.5 ml/ kg corp pe zi, timp de 12 saptamani.
In acest studiu s-a urmarit glucoza serica, lipidele, C-peptidele si alte masuratori antropometrice.
Rezultatele au fost unele peste asteptari. Astfel consumul de miere de albine in cantitate modica a reglat multe din problemele de metabolism al pacientilor cu diabet de tip 1.
In concluzie, acest mic studiu, sugereaza ca un consum pe termen lung de miere de albine ar putea avea efecte pozitive asupra dereglarilor metabolice ale pacientilor cu diabet de tip 1.