miere bio de vanzare

Mierea de albine oferita de marile supermarketuri este dupa parerea mea o miere falsificata partial. Am cumparat de cateva ori, iar gustul acela nu are nici o legatura cu mierea de albine naturala.
Am incercat o singura data sa cumpar si miere de albine dintr-un magazin cu produse bio si rezultatul este acelasi, o miere slaba calitativ si in plus si tratata termic.
Oare acest sistem ce certifica apicultorii si spun ca produc miere bio nu este un sistem corupt?
Eu nu inteleg de ce un apicultor, ca sa fie acceptat intr-un grup de producatori bio, trebuie sa plateasca niste taxe?
Inteleg ca trebuie sa indeplineasca niste conditii, unele chiar mai stricte decat cele impuse, altele poate exagerate, dar de ce sa plateasca taxe? Ar trebui sa fie multumiti ca au acest tip de producatori in grup.
Parerea mea este ca aceste organisme de certificare sunt infiintate doar cu acest scop, colectarea unor sume de bani.
Cunosc apicultori care chipurile sunt producatori de miere bio si produc miere de albine in niste zone poluate unde nici albina nu mai poate face fata. Dar tot acesti apicultori au si cate o mica stupina in care cu cativa stupi produc tone bune de miere bio.
Parerea mea este ca ar trebui desfiintate aceste organisme, iar calitatea mierii sa fie analizata in laborator.
Si nici atunci nu vom putea sti cu siguranta daca consumam o miere bio adevarata, o miere produsa in zone curate, fara poluare, cu tehnologii ecologice, deoarece si aceste rezultate pot fi falsificate pentru un pumn de galbeni.
Solutia mea este consumul de miere din surse sigure, testate in timp de catre fiecare consumator sau girate de catre persoane apropiate, surse pentru care stim cu siguranta cum si unde produce acea miere bio sau alte produse apicole.