Mierea cu lamaie, o alternativa pentru tratarea tusei si a racelilor simple

Aparitia mucozitatii nazale sau a unei tuse cu flegma nu este tot timpul rezultatul unei infectii bacteriene. De multe ori aceste simptome sunt rezultatul unei simple raceli, care daca este tratata cu antibiotice face mai mult rau organismului. In plus si celelalte medicamente utilizate in mod uzual, in caz de raceala, nu reduc perioada in care pacientul se vindeca. Alteori, tusea vine pe fondul unui mediu incarcat de praf sau, de ce nu, este chiar rezultatul stresului (practic uneori creierul nostru decide cand sa tusim).

De cele mai multe ori un sistem imunitar puternic face ca o raceala trecatoare sa fie invinsa mult mai usor fara medicamente, utilizand doar „remedii din casa”.

Recent, o mare organizatie britanica de medici „Royal College of General Practitioners”, a atentionat cu privire la utilizarea medicamentelor in cazul simplelor raceli  (in special a antibioticelor). Acestia subliniaza faptul ca utilizarea excesiva a antibioticelor duc la aparitia unor agenti patogeni rezistenti care in perioada urmatoare vor fi din ce in ce mai greu de stapanit.

miere cu lamaie
ceasca de miere cu lamaie si apa calduta

Alternativa sunt remediile de casa, cum ar fi mierea de albine cu lamaie, care, datorita actiunii bacteriostatice si antiinflamatoare, duce la o ameliorare a simptomelor, organismul nostru fiind capabil sa lupte mai eficient cu boala.

Trebuie doar sa stoarceti o lamaie si sa adaugati o lingura de miere naturala la un pahar cu apa calduta (pana in 40 grade Celsius) si aveti un remediu excelent pentru o simpla raceala sau chiar gripa. In plus trebuie sa consumati foarte multe lichide, care sa reduca senzatia de sete si sa hidrateze organismul. Mai pot fi folosite diferite dropsuri ce au in componenta substante naturale eficiente in asemenea cazuri (pe baza de propolis, menta, eucalipt, etc.), substante care realizeaza o curatare a cavitatii bucale si a gatului. Pentru tuse, mierea de albine cu ridiche neagra face minuni.

Folosirea mierii de albine cu lamaie determina un aport crescut de vitamine (in special vitamina C) si energie pentru organism si determina o vindecare mult mai rapida a acestuia.

Aceste remedii naturiste sunt prescrise din ce in ce mai frecvent chiar de medici, care stiu in ce moment aceste remedii sunt utile si cand este necesar utilizarea medicamentelor, inclusiv al antibioticelor.