Veninul de albine in tratarea acneei

Inca din cele mai vechi timpuri produsele apicole si veninul de albine au fost folosite in tratarea diferitelor inflamatii ale pielii.

Acneea afecteaza majoritatea tinerilor si determina uneori modificarea chiar a comportamentului acestora datorita semnelor vizibile ce le lasa.

Cercetatorii cauta solutii pentru a utiliza produse cu eficienta crescuta dar care sa nu produca efecte negative asupra tegumentului.

O buna perioada de timp au fost folosite diverse creme pe baza de antibiotice in tratarea acneei, insa acestea determina numeroase efecte adverse.

Se cunoaste insa efectul veninului de albine asupra tesuturilor, si prin urmare cercetatorii au incercat sa determine in ce masura veninul de albine purificat este capabil sa inlocuiasca antibioticele in cremele pentru acnee.

Propionibacterium acnes este un factor major in agravarea acneei juvenile. Prin urmare studiile au fost indreptate pentru a determina efectul toxinei naturale din veninul de albine contra acestui agent patogen.

Rezultatele au fost multumitoare si recomanda folosirea veninului de albine in fabricarea cremelor utilizate in combaterea acneei si in protectia si reintinerirea pielii.

Aceste efecte terapeutice sunt incercate din ce in ce mai mult de catre persoanele publice cum ar fi ducesa de Cambridge, Kate Middleton si Victoria Beckham.