Mierea de albine in raceala la copii

Una dintre cele mai frecvente afectiuni ale copiilor in sezonul rece este raceala. De cele mai multe ori raceala este contactata la gradinita sau scoala si debuteaza rapid, fara simptome grave.

copil racit tratat cu miere

Studiile au demonstrat ca administrarea unei lingurite cu miere de albine naturala inainte de culcare, atat la adulti cat si la copii, poate face minuni. Trebuie subliniat faptul ca mierea se poate administra si dizolvata in ceai, dar temperatura acestuia nu trebuie sa depaseasca 45 grade Celsius pentru a nu afecta calitatea mierii de albine.

Deja in tarile vest europene sunt medici de familie care recomanda astfel de tratamente naturiste in cazul banalelor raceli, neinsotite de complicatii. In plus mierea poate fi administrata si ca tratament adjuvant, alaturi de medicamentele conventionale recomandate de medic.

Mierea de albine realizeaza o calmare a cailor respiratorii, aduce un aport de energie in organism, si intareste imunitatea.

Este recomandat ca in aceste episoade de raceala, sa se consume si multe lichide, fructe crude si legume ( mai ales citrice -in special lamai).

Pentru tuse se poate administra si suc de ridiche neagra cu miere preparat dupa reteta de la adresa  www.miere-bucovina.ro/ridiche-neagra-cu-miere-de-albine.html

In tot acest timp copilul trebuie sa se afle sub supravegherea medicului de familie.

Acest tip de tratament naturist previne efectele adverse ale medicatiei conventionale si intareste sistemul imunitar al copilului.

Nu uitati ca tratamentele naturiste isi fac efectul mai greu dar nu afecteaza organismul.