Turism apicol in Slovenia

Zilele trecute studiam ultimele stiri in domeniul apicol si mi-a atras atentia un articol ce facea referire la turismul apicol din Slovenia.

In Slovenia apicultura are o traditie veche si apicultorii au stiut sa valorifice acest lucru integrand si apicultura in cadrul turismului din zonele rurale. apiterapie

 

 

 

Turistii ce ajung intr-o astfel de stupina turistica pot descoperii viata  acestor insecte folositoare omului, se pot odihni int-un pat de pe care poti simti vibratia albinelor din stupi si pot respira aerul stupului, un aer bogat in compusi antimicrobieni.

Astfel de incaperi sunt ca niste camere apiterapeutice ce relaxeaza turistii si ii ajuta in rezolvarea problemelor psihice si pulmonare.

In plus pot fi cumparate direct din stupina produse apicole ca miere, propolis, polen, ceara, (acestea putand fi gustate si direct din stup).

O astfel de initiativa ar prinde bine turismului din tara noastra (in special in cazul turismului rural) care ar putea diversifica activitatea turistilor veniti sa se relaxeze, realizand astfel si o apiterapie eficienta.