Mierea de albine in tratarea ranilor la diabetici

Persoanele ce sufera de diabet au probleme in momentul in care se ranesc, in sensul in care ranile lor se vindeca mult mai greu decat ranile persoanelor sanatoase.

Chiar in conditiile in care tratamentul este unul corespunzator, ranile diabeticilor se vindeca foarte lent si pun mari probleme acestor bolnavi.

In timp au fost folosite diverse terapii alternative menite sa duca la vindecarea mai rapida a ranilor in cazul acestor persoane. Inca din antichitate mierea a fost folosita cu succes la tratarea ranilor, si a dus la o vindecare mai rapida a ranilor diabeticilor.

In ultimul timp se observa o revenire la acest tip de practici, fapt sustinut de diversele studii medicale efectuate si de rezultatele obtinute de cercetatori.

Datorita proprietatilor sale speciale, mierea de albine ajuta mai mult la vindecarea ranilor diabeticilor decat la vindecarea ranilor persoanelor sanatoase. Acest fapt se datoreaza eliminarii microorganismelor de rana si a efectelor sale antioxidante si antiinflamatoare.

Aceste proprietati de vindecare a ranilor diabeticilor sunt sustinute de numeroase studii ce recomanda mierea de albine in tratarea ranilor diabeticilor, aceasta neavand numeroasele efecte secundare ale medicamentelor clasice. In plus, folosirea mierii de albine in tratarea ranilor nu provoaca o rezistenta in timp a microorganismelor de rana.

Incet, medicina incepe sa redescopere principiile vindecatoare existente in produsele naturale si reuseste sa intervina mai eficient si mai putin distructiv pentru vindecarea diverselor afectiuni.