Mierea de manuka impiedica cresterea tumorilor

Sunt binecunoscute proprietatile exceptionale ale mierii de manuka, un sortiment de miere produs in Australia, ca agent antibacterian si protector, dar proprietatile sale anticancerigene au fost putin studiate.

Cercetatorii au studiat efectul mierii de manuka pe trei tipuri de celule canceroase (cancer de san, cancer colorectal si un tip de melanom).

Rezultatele au aratat ca mierea de manuka are potential anticancerigen in toate cele trei tipuri de cancer studiate. Mai mult s-a studiat administrarea acestui sortiment de miere de albine in combinatie cu alte produse chimice (cu care se trateaza de obicei cancerul) intravenos.

Rezultatele au aratat o reducere a ratei de crestere a cancerului cu aproximativ 30%.

Aceste studii au fost facute atat in vitro cat si in vivo pe cobai, rezultatele fiind in directia utilizari mierii de albine in combinatie cu alte produse chimice cu care se trateaza cancerul (rata de supravietuire a grupurilor tratate in acest fel fiind mult mai crescuta).

Concluzionand, putem spune ca utilizarea mierii de manuka in tratamentul pacientilor cu cancer poate aduce o crestere a ratei de supravietuire a pacientilor si o reducere importanta a toxicitatii organismului.