polen poliflor congelat

Polenul poliflor congelat – o pastrare a polenului mult mai adecvata.
Din ce in ce mai multi oameni descopera compozitia si proprietatile deosebite ale polenului cules de albine.
Putina lume insa stie ca polenul uscat pierde multe din proprietatile oferite de catre polenul florilor.
Prin uscare, datorita temperaturii si deshidratarii, polenul adunat de albine pierde unele dintre cele mai importante principii, insa deoarece se pastreaza mult mai usor in aceasta stare, apicultorii prefera pastrarea acestuia in stare uscata.
Sunt si oameni care, constienti de proprietatile deosebite ale polenului strans de albine, prefera sa il congeleze imediat dupa ce este adus de catre albine, si sa il ofere la vanzare in stare congelata.
Aceasta modalitate de pastrare prin congelare, pastreaza nealterate majoritatea proprietatilor si caracteristicile polenului floral, fiind un adevarat izvor de sanatate pentru oameni.
Pastrarea polenului prin congelare are insa si multe dezavantaje, care fac ca apicultorii sa prefere uscarea acestuia:
– pentru o pastrare corespunzatoare polenul trebuie recoltat in fiecare seara si congelat, pentru ca pe timpul noptii acesta sa nu absoarba umiditatea din atmosfera (acelasi lucru se poate intampla si pe timp ploios)
– consumatorii trebuie sa pastreze polenul in recipiente destul de mici pentru ca acesta sa fie consumat destul de repede (polenul decongelat trebuie consumat cat mai repede pentru a se evita alterarea)
– pastrarea polenului congelat presupune existenta unor spatii de congelare, pe care nu orice apicultor le detine.

Deoarece polenul congelat pastreaza mult mai bine proprietatile polenului cules de albine recomandam consumatorilor consumarea in primul rand a acestui tip de polen.
Pentru persoanele care nu dispun de spatii de congelare se poate consuma si polen uscat, insa acesta pierde unele caracteristici fizico-chimice importante in dezvoltarea armonioasa a organismului uman.
Este foarte important ca persoanele ce consuma polen pentru prima data sa fie sigure ca nu sunt alergice la acest tip de produs.

Trebuie precizat ca cel mai bun polen este cel consumat in aceeasi zi in care acesta a fost cules de catre albine, insa acest tip de produs este disponibil pentru putine categorii de persoane (apicultori si unii turisti aflati in excursii care viziteaza stupinele apicultorilor).
Acest ultim tip de produs pastreaza intacte toate proprietatile si caracteristicile polenului floral, reprezentand un rezervor de energie pentru organismul uman.