Proprietati miere albine

proprietati miere albine
Toata lumea iubeste mierea de albine petru proprietatile sale gustative, insa acestea sunt de importanta mult mai mica fata de celelalte trei proprietati fundamentale ale mierii de albine: izvor de energie pentru organism, constructor de imunitate si remediu pentru multe afectiuni.
Proprietatile energetice ale mierii de albine sunt foarte cunoscute, acest aliment deosebit fiind folosit destul de frecvent de catre sportivii de performanta pentru a putea rezista ritmului impus de antrenamentele sustinute. Aceasta calitate este data de cantitatea ridicata de glucoza care prin transformare elibereaza o cantitate importanta de energie, mentinand in acelasi timp o cantitate constanta de zahar in sange. Din acest motiv consumul de miere de albine este important in cazul in care organismul urmeaza sa faca un efort sustinut sau cand organismul este slabit si are nevoie de ajutor (Consumul ponderat de miere de albine in cazul scolarilor ii ajuta sa faca fata ritmului alert din scoli|).
Insa mierea de albine are si alte proprietati, dintre care cea mai importanta fiind intarirea sistemului imunitar. Acest lucru este realizat datorita proprietatilor antioxidante si antibacteriene ale mierii care reuseste sa regleze fluxul digestiv si sa echilibreze organismul, acesta luptand mult mai usor cu boala.
Mierea de albine, datorita continutului sau complex, actioneaza insa si in cazul unor boli cum ar fi: dureri in gat, insomnie, mahmureala, cancer. De asemeni, mierea de albine este folosita cu succes si in cazul unor taieturi sau arsuri, grabind vindecarea acestora.
Acestea sunt doar cateva din proprietatile mierii de albine si, de aceea, va sfatuim sa consumati cu incredere miere de albine pentru a avea un organism sanatos.