Sirop de catina cu miere

catina
catina

Atat catina cat si mierea de albine sunt produse naturale cu numeroase beneficii pentru organismul uman.

Catina are mai multa vitamina C decat maciesele si citricele la un loc, in plus oferind o multitudine de alte vitamine cum sunt  A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si microelemente -fier, beta-caroten, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu. Nu trebuie neglijat si faptul ca este un foarte puternic antiodidant.

Mierea de albine contine si ea minerale, vitamine, enzime ce sunt atat de necesare organismului pentru un metabolism corespunzator.

Imbinand proprietatile celor doua alimente obtinem un supliment cu valente curative exceptionale ce ne ajuta sa trecem cu bine peste sezonul rece – siropul de catina cu miere de albine.

Siropul de catina cu miere de albine, desi se obtine mai greu, este mai usor de consumat decat mierea de albine cu boabe de catina deoarece unii oameni nu suporta samburii si coaja bobitelor de catina.

Pentru prepararea siropului de catina avem nevoie de cantitati aproximativ egale din cele doua alimente (ex. un kilogram de miere si un kilogram de bobite de catina).

Bobitele de catina se spala si se pun intro sita de plastic sa se scurga de apa, dupa care se zdrobesc intr-un vas de plastic, sticla sau ceramica (nu de metal pentru ca se oxideaza foarte repede), cu un pistil de lemn, plastic sau sticla. Continutul se strecoara printr-un tifon si astfel obtinem sucul de catina. Bobitele mai pot fi zdrobite si cu ajutorul unui blender dar cu cutite de plastic.

Sucul obtinut se amesteca cu mierea de albine, se pune in sticle cu capac ermetic si se pastreaza la frigider.

Se administreaza dimineata, pe stomacul gol, cate doua linguri.

Acest amestec poate fi imbunatatit cu polen si propolis rezultand o adevarata licoare magica.

Siropul de catina cu miere se administreaza prezentiv ridicand imunitatea organismului prin tonifierea si vitaminizarea acestuia.

Nu uitati ca ingredientele folosite sa fie naturale.