tratament anorexie

Anorexia este o afectiune intalnita din ce in ce mai des atat la copii cat si la persoanele in varsta.
Desi inca necunoscute pe deplin, cele mai importante cauzele ce duc la aparitia anorexiei sunt igiena necorespunzatoare si alimentatia monotona.
Efectele anorexiei pot fi ameliorate si chiar combatute folosind produse apicole dupa cum urmeaza:
cura cu polen – timp de trei luni de zile se tine o cura cu polen poliflor. Dimineata, inainte de masa se consuma un pahar de suc natural in care se adauga o lingurita de polen si una de miere.
cura cu laptisor de matca – se administreaza timp de o luna de zile cate 1 g laptisor de matca, sublingual. De preferat este administrarea de laptisor de matca proaspat, in forma pura (doar aceasta forma asigura rezultate corespunzatoare deoarece laptisorul de matca se altereaza foarte repede). Se mai poate administra si laptisor de matca in capsule (insa rezultatele nu sunt ca in prima sa forma).
Polenul mai poate fi administat si sub alte forme (cu miere sau cu alte produse naturale dupa ce in prealabil a fost dat prin rasnita de cafea).
Unul din produsele cu care poate fi amestecat polenul este iaurtul (polenul se amesteca de cu seara cu iaurt si se pastreaza la temperatura camerei pana dimineata cand se consuma). In acest fel continutul graunciorului de polen este deversat in iaurt si devine mai usor digerabil.

Acest tratament readuce pofta de mancare si implicit duce si la cresterea in greutate.