faguri cu miere

miere in faguri
Cel mai utilizat produs apicol este mierea de albine. Aceasta se consuma de obicei dupa ce a fost extrasa din faguri.
Uneori, apicultorii, printr-un efort suplimentar, produc si miere in faguri, sau miere in sectiuni.
Acest sortiment de miere este mai greu de obtinut si are un pret corespunzator, insa calitatile fagurilor cu miere sunt deosebite.
Sa nu uitam ca in procesul de obtinere a mierii de albine aceasta intra in contact cu aerul si poate contine diversi compusi din acesta, sau intra in contact cu diverse unelte folosite in extragerea mierii. Mierea in faguri nu contine aceste urme de particole, ea fiind o miere sterilizata direct de catre albine.
Alte avantaje al consumului de miere in faguri sunt ceara si propolisul ce intra in compozitia acesteia. Se stie ca fiecare celula din fagure este acoperita cu cate un capacel de ceara si propolis, aceste produse apicole sporind calitatea mierii de albine.
Datorita celor trei produse apicole ce intra in compozitia mierii in sectiuni, aceasta este foarte apreciata atat ca aliment cat si ca tratament in cazul unor boli.
Astfel, medicii naturisti recomanda consumul de faguri cu miere in tratarea afectiunilor respiratorii, ajutand in special la refacerea mucoasei aparatului respirator.
Consumul de faguri cu miere intervine si in curatarea dintilor si insanatosirea gingiilor. Prin masticatie, substantele continute in fagurii de miere (implicit si principiile active din ceara si propolis) ajung in intreg organismul uman si intervin activ in reglarea metabolismului si cresterea imunitatii.
In ultima perioada, datorita necesitatii de adaptare la conditiile din piata, apicultorii au inceput sa produca miere in faguri direct in borcane.
miere in faguri in borcan
Mierea in faguri poate fi de diferite tipuri si poate avea diferite proprietati.
Astfel putem avea miere de diferite sortimente (salcam, tei, menta, poliflora etc) in faguri, precum si combinatii de miere in faguri de diferite sortimente cu pastura.
Toate aceste produse recoltate direct din stup ne dau garantia unor produse de calitate, nealterate de mediul inconjurator.